Witte Rentmeesters en Makelaars

Laag-keppel

Jan De Jagerlaan  2

€ 729.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Laag-keppel

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Villa
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+56

Jan De Jagerlaan  2

Laag-keppel
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Laag-keppel
€ 729.000
Kosten koper

Prachtige vrijstaande woning op een paradijselijke plek!

Het mooie, strakke woonhuis met grote hal en twee vleugels ligt vrij en schitterend in het bos van het historische landgoed Keppel. Het is de voormalige kleuterschool van Laag Keppel. Degelijk gebouwd in 1962 en in 1987 verbouwd tot woonhuis (Vleugel Oost) en tot kantoor met een ruim en compleet gastenverblijf (Vleugel West). Bij de verbouwing bleven de prettige eigenschappen van de kleuterschool bewaard: grote ramen en brede vensterbanken.
De villa is altijd met zorg onderhouden en praktisch overal voorzien van isolatie en dubbel glas. Kortom, een comfortabel huis met veel licht en ruimte. En rondom – waar u maar kijkt – prachtige uitzichten op bostuin en natuurlijke zwemvijver, op de bossen, lanen en velden van het landgoed.
De bosvogels zingen vlak rond het huis. ‘s Avonds ziet u de sterrenhemel en hoort u de bosuilen.

Indeling:
De originele ruime entree geeft toegang tot de beide vleugels van de oorspronkelijke kleuterschool.
De vleugel op het oosten heeft een praktische bijkeuken met toegang tot vliering, een ruime lichte keuken, een heerlijke lichte woonkamer met houtkachel en parketvloer. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de tuin. Deze vleugel beschikt over drie charmante slaapkamers een ruime badkamer met ligbad, dubbele wastafel, douche en toilet. De grootste slaapkamer heeft toegang tot de tuin zodat u s'ochtends meteen kunt genieten van al het moois om u heen.

De vleugel op het westen beschikt over een hele mooie grote open ruimte met openslaande deuren naar de tuin die momenteel in gebruik is als woonkamer met open keuken. U kan hier ook lezingen geven of er een groot atelier van maken. De westelijke vleugel heeft een eigen ingang. Vanuit de hal heeft u hier toegang tot een moderne badkamer , een grote slaapkamer en de kelder. Ook deze vleugel beschikt over een zeer ruime zolder/vliering.

Bostuin
In de tuin verwilderden stinzenplanten samen met de bosplanten tot een harmonisch en onderhoudsvriendelijk geheel.

Lente
In het voorjaar lacht de lente u toe. Het huis gericht naar de zon. Ontluikende bomen en bloeiende dotters en zomerklokjes langs de zwemvijver. Door het tuinhek zie je de zonnige stinzenwei met lenteklokjes, krokussen en winteraconieten. Het gonst er van bijen en hommels. De boswei aan de Westvleugel ziet wit van de sneeuwklokken.

Zomer
In de zomer kunt u genieten van de koelte en schaduw van soms eeuwenoude bomen of van de koelte van de heldere zwemvijver waar u een frisse duik kunt nemen. Waar dorst gelest kan worden met drinkwater uit eigen bron uit de koperen slakkenkraan: het ‘Keppels Kalt’. Waar de tuin niet te droog wordt door eigen beregening. Een oase voor vogels en dieren.

Herfst
In het najaar waar het nog steeds goed toeven is voor al uw vrienden en familie op het terras rond de spiegelende vijver. Hier en daar bloeien nog asters en zilverkaarsen. Het bos komt tot rust en begint te verkleuren. Goudgeel worden de hoge beuken, totdat zij het blad massaal laten vallen na een stevige nachtvorst. De bostuin ruikt kruidig naar de levende strooisellaag van oud en pas gevallen blad.

Winter
In de winter komt de zon goed te voorschijn achter de kalende boomtakken. Het besloten karakter maakt plaats voor een weids gevoel.

Een uitgelezen plek voor natuur- en tuinliefhebber!

Omgeving
De villa ligt in het afwisselende Achterhoekse landschap in een gordel van bosrijke, oude rivierduinen en moerassen, op enige afstand van de groene uiterwaarden van de Oude IJssel met het sprookjesachtige, oude kasteel. Het is er stil en rustig. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Vlakbij vind u de Keppelse golfclub, het verwarmde zwembad, een biologische boerderijwinkel, heerlijke restaurants, een supermarkt en bakker. Grenzend aan de vriendelijke woonwijk van Laag Keppel, en toch midden in het beschermd natuurgebied van bostuin en landgoedbos.

Bijzonderheden:
- prachtige voormalige kleuterschool;
- vrijstaande, dubbele carport ten noorden van het huis;
- unieke bostuin met tal van verwilderde stinzenplanten;
- perceel is volledig eigendom;
- beregeningsinstallatie;
- voor meer informatie over de villa en haar bijzondere tuin kunt u kijken op de website van De Warande;
- dubbele bewoning mogelijk.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Villa
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Prijs
  € 729.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's
Bekijk alle foto's