Witte Rentmeesters en Makelaars

Laag-keppel

Pieriksestraat  1

€ 325.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Laag-keppel

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer

Pieriksestraat  1

Laag-keppel
Bekijk op kaart

Verkocht! Woonhuis te Laag-keppel
Vraagprijs
€ 325.000
Kosten koper

LET OP: deze woonboerderij wordt aangeboden met een vanaf prijs. Biedingen vanaf € 325.000,- worden door de verkopers serieus in overweging genomen! Deze vanaf prijs is exclusief de extra grond.

Op een zeer fraaie locatie gelegen woonboerderij “'t Barenbroek” met open frontstal en hobbywei, met eventueel extra bij te kopen grond van 6.960 m2 voor een richtprijs € 52.500,-- k.k..

De boerderij is gelegen op een kleine terp aan het eind van een eigen zandweg. De ruime afstand tot de doorgaande weg biedt de bewoners van deze woonboerderij veel privacy en rust. De nabije omgeving bestaat uit agrarische gronden en enkele bospercelen.

De boerderij is een voorbeeld van een redelijk gave 19e eeuws kleiner boerderijtype. De boerderij is steens opgetrokken en gedekt met een afgewolfd zadeldak met gesmoorde Oud-Hollandse pannen. De symmetrische voorgevel is voorzien van een tweetal schuiframen, voordeur en een tweetal lage zolderramen. De lange zijgevels zijn voorzien van kleine kozijnramen in het voorhuis en kleine stalramen en staldeuren in het achterhuis. De achtergevel is voorzien van een grote deeldeur en een tweetal kleinere staldeuren, alsmede een oud hooiluik onder het wolfseind.

Indeling
De indeling van de boerderij is traditioneel. In het voorhuis bevinden zich een woonkamer, opkamer, keuken, slaapkamer en ruime kelder. De opkamer is voorzien van een oude bedstedenwand, gemarmerde schouw en een simpele douchegelegenheid. Het gehele voorhuis wordt verwarmd middels een oliestookkachel. Op de deel bevindt zich het toilet, enkele voormalige stallen voor kleinvee en de voormalige stal ten behoeve van het houden van melkvee.

Een trap biedt toegang tot de verdieping boven het voorhuis, waar twee ruimtes zijn afgetimmerd. Het achterhuis is niet voorzien van dakbeschot alsmede isolatie.

De boerderij heeft een onderhoudsachterstand. De afwerking en voorzieningen zijn gedateerd en dienen volledig gerenoveerd en gemoderniseerd te worden.

Op het erf bevindt zich een zeer ruime open frontstal die is opgetrokken met steens muren en heeft gepotdekselde houten zijgevels. De stal is gedekt met mogelijk asbesthoudende golfplaten. De benedenverdieping bestaat uit voormalige varkens- en koeienstallen. De verdieping is in gebruik als hooizolder. Verder bevindt zich op het erf een oude houten schuur in een zeer slechte staat van onderhoud.

Bestemming
Volgens het vigerende bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Bronckhorst’, heeft het erf de bestemming “Wonen” . De gronden hebben de bestemming ‘Agrarisch met waarden’.

Monument
Het pand is aangewezen als een gemeentelijk monument. De originele indeling van het voorhuis moet dan ook behouden blijven.

Onderzoeken
Op aanvraag kunnen wij u voorzien van het bodemonderzoek van 25 maart 2011 en een recent bouwtechnische keuring van 18 april 2019.

Bezichtigingen
De woonboerderij is op afspraak te bezichtigen.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 325.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's
Bekijk alle foto's