Witte Rentmeesters en Makelaars

Ulft

Wesenthorstlaan  1

€ 1.800 Per maand

Ingetrokken! Woonhuis in Ulft

Kenmerken

 • Status
  Ingetrokken
 • Soort woning
  Herenhuis
 • Type woning
  Geschakelde woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+13

Wesenthorstlaan  1

Bekijk alle foto's

Ingetrokken! Woonhuis in Ulft
€ 1.800
Per maand

Wonen op een havezathe, dat is wonen in historie. In het dorp Ulft, gelegen in de Achterhoekse gemeente Oude IJsselstreek, ligt de rijksmonumentale havezathe “De Wesenthorst”. Door de prachtige ligging -omringd door de natuur maar niet afgelegen-, haar klassieke uitstraling en de vele karakteristieke details, is dit pand uitermate geschikt om in een stukje historie te kunnen wonen met de hedendaagse gemakken binnen handbereik. Het rijksmonument dateert uit het jaar 1200 en is in 1982 helemaal gerestaureerd. Het hoofdhuis, deeluitmakend van de havezathe, wordt als woning voor de verhuur aangeboden. Bij dit object zal een groot deel van de tuin, het bijgebouw met toebehoren en de garage worden meeverhuurd.

De voordeur geeft toegang tot de hal welke is voorzien van een marmeren vloer.
Vanuit de hal zijn het toilet, de keuken en de trapopgang direct toegankelijk.
De keuken met landelijke uitstraling, is voorzien van inbouwapparatuur en een zwart/wit geblokte tegelvloer. Via de fraaie vaste eikenhouten trap bereikt u de eerste verdieping met een niveauverschil -4 treden- tussen de woonkamer en eetkamer.
De woonkamer beschikt over een fraaie antieke gemarmerde schouw, voorzien van historisch geschilderde afbeelding. Op de tweede verdieping, eveneens bereikbaar via een fraaie vaste eikenhouten trap, bevinden zich een overloop, drie slaapkamers en een badkamer voorzien van een ligbad, douche, wastafel en toilet. De zolder is momenteel in gebruik als opslagruimte en is via een vlizotrap te bereiken. De kelder met eigen entree vanaf het terras en authentieke gewelven, kan door de ruime opzet naar eigen inzicht worden ingedeeld (eerste gedeelte souterrain, tweede gedeelte kelder).

Het bijgebouw bestaat uit een entree, zwembad met ontspanningsruimte, sauna, douche, toilet en technische ruimte.
 • Status
  Ingetrokken
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Herenhuis
 • Type woning
  Geschakelde woning
 • Prijs
  € 1.800 Per maand
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's