Witte Rentmeesters en Makelaars

Hummelo

Sliekstraat  1c

€ 285.000 Kosten koper

Verkocht! Appartement te Hummelo

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
 • Type woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+32

Sliekstraat  1c

Hummelo
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Appartement te Hummelo
Vraagprijs
€ 285.000
Kosten koper

Prachtig ruim en licht 4-kamer appartement met berging en inpandige garage gelegen aan de rand van Hummelo. Het appartement maakt onderdeel uit van een kleinschalig appartementencomplex “Buytenplaets” genaamd en heeft vrij uitzicht over de weilanden.
De woning is voorzien van alle gemakken en is rustig gelegen.

Bij binnenkomst komt u in de ruime centrale hal die toegang biedt tot alle vertrekken van het appartement. Aan de linker- en rechterzijde bevinden zich twee slaapkamers.
Loopt u verder dan treft u het toilet met fontein, de meterkast, de bijkeuken met cv-installatie en wasmachine/droger aansluiting, de keuken en de ruime badkamer.
De ruime en lichte woonkamer is gelegen aan de achterzijde van het appartement en heeft een magnifiek uitzicht over de weilanden en het dorp Hummelo. Vanuit de woonkamer is het balkon te bereiken.
De keuken die centraal gelegen is in het appartement is voorzien van inbouwapparatuur; te weten vaatwasmachine, gaskookplaat, afzuigkap, koelkast en combi-magnetron.
De ruime badkamer is voorzien van een ligbad, separate douche, dubbel wastafelmeubel en biedt ook toegang tot het toilet.
Het appartement heeft drie slaapkamers waarvan 1 zeer ruim (de master bedroom), deze slaapkamer ligt aan de achterzijde en biedt toegang tot het balkon middels een schuifpui en heeft tevens toegang tot de badkamer.

In de onderbouw van het complex is er een eigen berging voorzien van elektra en een eigen parkeer plaats in de parkeergarage.

Bijzonderheden
-Inpandige berging met elektra;
-Inpandige parkeerplaats;
-Prachtig en vrij uitzicht over de landerijen;
-Gezonde vve periodieke bijdrage van €230,- per maand;
-Nabij uitvalswegen;
-Beveiligde entree met intercom en liftinstallatie.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Appartement
 • Soort woning
 • Type woning
 • Vraagprijs
  € 285.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's