Witte Rentmeesters en Makelaars

Twello

Rijksstraatweg  181

€ 1.950 Per maand

Verhuurd! Woonhuis te Twello

Kenmerken

 • Status
  Verhuurd
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+22

Rijksstraatweg  181

Bekijk alle foto's

Verhuurd! Woonhuis te Twello
€ 1.950
Per maand

Op een prachtige locatie van het landgoed ‘t Hartelaer te Twello is de monumentale woonboerderij De Hofstede gelegen op een perceel van circa 3.400 m². Deze wel zeer bijzondere hoeve wordt samen met een bijgebouw verhuurd, omgeven door een riante kavel. Een ultieme buitenkans om te komen wonen op dit prachtige landgoed en te genieten van de rust en prachtige omringende natuur.

De Hofstede is gelegen aan een slingerende verkeersluwe laan die over het landgoed voert. In dit oude cultuurlandschap wisselen bos, lanen, akker- en weideland elkaar naadloos af. Al eeuwenlang is het hier goed toeven, al eeuwenlang zoekt men hier rust en ontspanning. In deze boerderij, een gemeentelijk monument, voelt u letterlijk de rijke historie van landgoed ‘t Hartelaer.

De boerderij is gelegen nabij de bebouwde kom van Twello. Een goed bereikbare plaats door de aanwezigheid van station Twello en de uitvalswegen A1 en A50.

Begane grond

Het pand is bereikbaar via een ruime hal aan de voorkant van de boerderij welke doorgang biedt naar een ruime woonkeuken met annex eetkamer, gelegen aan de voorkant van de boerderij. De keuken is geplaatst in 2011 en voorzien van inbouwapparatuur. De hal biedt tevens toegang tot de woonkamer. Op de begane grond zijn een aantal slaapkamers gelegen welke ook de mogelijkheid geven om een werkkamer te realiseren. Tevens zijn er op de begane grond een douche en toilet aanwezig. Achterin de woonboerderij bevindt zich een atelierruimte voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping

Via de vaste trap in de hal is de eerste verdieping te bereiken. Op de ruime verdieping bevinden zich enkele slaapkamers en een badkamer. De eerste verdieping biedt tevens voldoende extra bergruimtes.

Aanvaarding

Aanvaarding in overleg.

Huur

De boerderij, bijbehorende schuur en ondergrond, tuin, erf en weiland zijn te huur voor een aanvangshuur van € 1.950,= per maand.
 • Status
  Verhuurd
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Prijs
  € 1.950 Per maand
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Stedendriehoek is de naam van het bestuurlijke samenwerkingsverband tussen zes Gelderse gemeenten en de Overijsselse gemeente Deventer. Het gebied omvat de driehoek rondom de steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Landschap
Karakteristiek aan de regio is een landelijke omgeving met daarbinnen de drie stedelijke kernen Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Kenmerkend voor de landelijke omgeving zijn de bosrijke Veluwe met sprengen en beken, de open IJsselvallei en het coulisselandschap van de Graafschap en Salland.

De drie steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen vormen de 'hoekstenen' van de centraal gelegen driehoek binnen de provincies Gelderland en Overijssel. Kenmerkend voor Apeldoorn is het 'groene karakter', weinig hoogbouw, de 'huisjesstructuur' met veel monumentale en vrijstaande panden en het 'kroondomein'. Zutphen en Deventer karakteriseren zich als historische Hanzesteden met cultuurhistorische kwaliteiten.

Cultuur

Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, tal van culturele hotspots – zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo – en knusse Hanzesteden.

Onderwijs

Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, en middelbaar onderwijs is de Stedendriehoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de Stedendriehoek over hogescholen. De bekendste Hogeschool is Hogeschool Saxion. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door de lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast biedt de parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

Sport

In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten in de Stedendriehoek dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Het toerisme is in de Stedendriehoek sterk ontwikkeld. De provincie Gelderland wenst de verblijfsrecreatie steeds meer te concentreren langs/in de minder kwetsbare randen van het gebied. Hiermee probeert men de grote druk van de recreatie op de natuur te verkleinen. Verschillende recreatiebedrijven in het centrum van de Veluwe en een kazerneterrein bij Nunspeet zijn weer aan de natuur teruggegeven. De overgebleven recreatiebedrijven worden daarbij zoveel mogelijk gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van de huidige tijd.

Bekijk alle foto's