Witte Rentmeesters en Makelaars

Westervoort

Dorpstraat  83

€ 369.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Westervoort

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+28

Dorpstraat  83

Westervoort
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Westervoort
Vraagprijs
€ 369.000
Kosten koper

Deze vrijstaande woonboerderij met rieten kap is gelegen aan een rustige doodlopende weg op loopafstand van alle voorzieningen in het centrum van Westervoort. De woning met een inhoud van 915 m3 dateert uit circa 1935 en is gesitueerd op een riante kavel (1.510 m²). Het centrum van de stad Arnhem ligt op fietsafstand en de woonboerderij is op enkele autominuten van diverse grotere uitvalswegen gelegen. Het treinstation van Westervoort is binnen 5 minuten lopend te bereiken. De markante vrijstaande woning behoeft een grondige renovatie dan wel modernisatie en is derhalve geheel naar eigen wens her in te richten. Kortom een vrijstaande woonboerderij op een groot perceel, gunstig gelegen ten opzichte van alle voorzieningen en uitvalswegen en alle ruimte om het buitenleven optimaal te ervaren en toch dicht bij de stad te zitten.

Indeling
Begane grond
Via de zijentree geeft een ruime hal toegang tot het voorhuis. In het voorhuis zijn de badkamer, het toilet, twee slaapkamers en een woonkamer die aansluitend toegang geeft tot de ruime woonkeuken. Vanuit de woonkeuken zijn de bijkeuken en de deel bereikbaar.

Een vaste trap naar:
Eerste verdieping
Op de eerste verdieping is een overloop die toegang geeft tot een open ruimte boven het voorhuis. Tevens is er vanaf dit punt zicht op de deel. De eerste verdieping kan bijvoorbeeld dienst doen voor een aantal slaapkamers en een badkamer.

Buitenruimte
Schuur
Op het erf staat een vrijstaande stenen schuur.

Tuin
De woonboerderij heeft een tuin welke nog beschikt over een oude boomgaard. Tevens zijn de contouren van de moestuin nog zichtbaar. Daar de tuin rondom is, is er altijd een plekje in de zon te vinden.

Bijzonderheden
- kluswoning
- bouwkundige rapportage aanwezig (bijgevoegd in de brochure)
- recht van overpad
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 369.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Landschap

Een groot deel van het landelijke gebied van Arnhem kenmerkt zich door veel natuur. Park Sonsbeek, Stadsblokken-Meinerswijk en Nationaal Park De Hoge Veluwe geven de gemeente een 'groene' karakter. Nationaal Park Veluwezoom leent zich door zijn uitgestrekte padennetwerk uitstekend voor wandelen, fietsen en paardrijden. Er zijn diverse wandel-, fiets- en ruiterroutes in het gebied uitgezet. Ook is er een rondlopende mountainbikeroute. Langs de paar wegen die door het park lopen, is een aantal grotere en kleinere parkeerplaatsen aanwezig, soms met voorzieningen zoals picknicktafels en speeltoestellen. Het heuvelachtige gebied bestaat grotendeels uit gevarieerd bos, heide, en een enkele zandverstuiving. Centraal in het nationaal park ligt het bekende uitzichtpunt de Posbank. Het dorp Schaarsbergen markeert de overgang tussen het stedelijke gebied van Arnhem en de natuurgebieden van de Veluwe, en ligt in een bijzonder groene omgeving. Ook zijn er enkele agrarische bedrijven gevestigd. Schuytgraaf ligt in de streek Over-Betuwe. Het is een landelijke streek met veel vee- en fruitteelt en boomkwekerijen. Ook vindt men hier veel wandel- en fietsroutes.

Arnhem is door zijn ligging aan de Rijn en IJssel ook een rivierenlandschap. De regio heeft verschillende waterrecreatiegebieden voor talloze doeleinden zoals zwem- en watersporten. Bekendste recreatiegebieden zijn de Rijkerswoerdse Plassen en de Lathumse plas. Men vindt bij de plassen in de zomer vooral zonaanbidders.

Cultuur

De Stadsregio Arnhem Nijmegen is ook een centrum van cultuur, met vele musea, schouwburgen, concertzalen, bioscopen en winkels. Ook vinden in de stadsregio veel evenementen plaats. Bekende evenementen zijn onder andere de Nijmeegse Vierdaagse en de jaarlijks in Arnhem gehouden World Statues Festival, de Kasteelfeesten in Wijchen en de concerten die plaatsvinden in het GelreDome.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, internationaal onderwijs en middelbaar onderwijs is regio Arnhem/Nijmegen ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de regio Arnhem/Nijmegen over hogescholen. De bekendste Hogeschool is toch wel Hogeschool Arnhem Nijmegen, ook wel HAN. Deze behoort tot een van de grootste hogescholen van Nederland. Ze vertegenwoordigen 54 bacheloropleidingen en 14 masters in de varianten voltijd, deeltijd en duaal. Daarnaast bieden ze 15 associate degrees en circa 300 cursussen en trainingen. Ook legt de HAN zich met onder andere 50 lectoraten en 7 centres of expertise toe op onderzoek en kennisinnovatie. Ook ArtEZ is een bekende naam, de Nederlandse hogeschool voor de kunsten.
Daarnaast is er ook een Universiteit in Nijmegen. De Radboud Universiteit is een brede, internationaal georiënteerde en studentgerichte onderzoekuniversiteit.

Sport

In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten in de streek Arnhem/Nijmegen dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Van de Veluwezoom met haar brede lanen en eeuwenoude beuken tot de golvende heidevelden van de Posbank. De knusse dorpskernen en riante buitenplaatsen rond Arnhem laten je zien dat the rich and famous hier al eeuwenlang hun vertier zoeken.

Benieuwd hoe creatief al dat groen kan maken? In stad Arnhem zie je op straat een bonte stoet aan modestudenten en in de hippe conceptstores van het Modekwartier vind je een eigentijdse kijk op kunst en mode. Ten westen van Arnhem stromen beekjes vanaf de hoge Veluwe omlaag naar de Rijn en vormen kleine watervallen. In De Liemers geniet je van de heerlijke, verse streekproducten of doe je een drankje op een terrasje bij een stoere historische steenfabriek. Ontspanning gegarandeerd.

Bekijk alle foto's