Witte Rentmeesters en Makelaars

Groessen

Dorpstraat  9

€ 389.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Groessen

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Herenhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer

Dorpstraat  9

Groessen
Bekijk op kaart

Verkocht! Woonhuis te Groessen
€ 389.000
Kosten koper
Op een uitstekend bereikbare en rustieke locatie in de kern van Groessen ligt, direct grenzend aan de Sint-Andreaskerk, de voormalige pastorie met parkachtige tuin op een perceel van circa 1229 m2.

De pastorie is gebouwd in 1790 en is aangemerkt als een gemeentelijk monument. Het geheel heeft een inhoud van circa 1.823 m3 en een totaal woonoppervlakte van maar liefst 461 m2. De voormalige pastorie is door een recente bestemmingswijziging naar ‘Wonen/Klein zakelijk’ uitermate geschikt voor bewoning gecombineerd met kantoor aan huis. De woning is goed gelegen ten opzichte van de uitvalswegen richting Arnhem (A12), Doetinchem (A18) en Duitsland (A3). Daarnaast bevindt zich binnen handbereik het dorpscentrum van Groessen dat zich kenmerkt door een bruisend verenigingsleven en allerhande voorzieningen zoals een basisschool, winkels en sportaccommodaties. Ook de grotere steden als Arnhem, Nijmegen en Zevenaar liggen in de directe omgeving.

Indeling:

Begane grond
Via de hoofdingang komt u in de ruime hal met terrazzo vloer en authentieke details. De hal biedt toegang tot het kantoor aan de voorzijde van de woning, waar tevens de meterkast is gesitueerd. De woonkamer met statige schouw is eveneens aan de voorzijde gelegen en biedt toegang tot de tuinkamer. Vanuit zowel de tuinkamer als de centrale hal is de archiefkamer te bereiken. De aanwezige keuken met rvs-blad is basis uitgevoerd en onder andere voorzien van een elektrische kookplaat, vaatwasser, oven en koelkast. De bijkeuken die is gelegen achter de keuken is voorzien van een buitendeur en biedt ruimte aan de CV-opstelling (ATAG S-HR51T). Op de begane grond is verder nog een kluis en apart toilet en vaste trap naar de kelder aanwezig.

Vaste trap naar verdieping:

De ruime overloop biedt toegang tot een zestal slaapkamers, waarvan enkele voorzien zijn van een wastafel en vaste opbergkasten. Op de verdieping is tevens een badkamer aanwezig die is voorzien van een doucheruimte, ligbad, wastafel en toilet. Naast het toilet op de badkamer is er ook nog een separaat toilet aanwezig op de verdieping. De zolderverdieping waar nog één slaapkamer is gerealiseerd is te bereiken door middel van een vaste trap.

Garage
De vrijstaande garage van circa 3,6 x 6,4 meter, opgetrokken uit metselwerk en pannen gedekt, biedt ruimte voor de stalling van één auto.

Buitenruimte
De tuin is verzorgd aangelegd en beschikt over enkele borders afgewisseld door statige bomen, waardoor het geheel een parkachtige uitstraling heeft.

Bijzonderheden:

-\tKwalitatieve verplichting (kerkelijke) onroerende zaken van toepassing
-\tWoning is voorzien van een alarminstallatie;
-\tDe kozijnen zijn voorzien van prachtige glas in lood ramen;
-\tMeterkast en gasmeter recentelijk (2017) vernieuwd;
-\tBitumineuze dakbedekking en goten (2013) vernieuwd;
-\tIn 2015 is stucwerk aan achterzijde vernieuwd;
-\tAlgehele staat van onderhoud is redelijk;
-\tTuin is gesitueerd op het zuiden en westen.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Herenhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Prijs
  € 389.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's
Bekijk alle foto's