Witte Rentmeesters en Makelaars

Dieren

Burgemeester Willemsestraat  9

€ 120.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Dieren

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Twee onder een kapwoning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+20

Burgemeester Willemsestraat  9

Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Dieren
€ 120.000
Kosten koper

Aan de rand van de plaats Dieren, ingeklemd tussen de heuvelachtige bossen van de Veluwezoom en de rivier de IJssel, ligt deze voor dubbele bewoning (Burgemeester Willemsestraat 9-11) geschikte woonboerderij.

De woonboerderij is gebouwd in 1900 en in de loop der jaren is het voorhuis gemoderniseerd en voorzien van de hedendaagse gemakken. Het achterhuis verkeert in een matige staat en is toe aan een grondige renovatie. Het geheel wordt op dit moment aangeboden in verhuurde staat (zowel Burgemeester Willemsestraat 9 als 11) waardoor het is aan te merken als beleggingsobject. Door de centrale ligging zijn de plaatsen Arnhem en Zutphen op steenworp afstand gelegen. Daarnaast zijn ook de dagelijkse voorzieningen als station, scholen en winkels binnen handbereik.

Indeling voorhuis:

Begane grond
Het voorhuis van de woonboerdij is bereikbaar via een deur aan de zijkant, welke toegang biedt tot de hal waarin zich tevens een separaat toilet bevindt. De keuken is geplaatst in 2002 en voorzien van enige inbouwapparatuur en aansluitingen voor de was- en droogcombinatie. Vanuit de keuken is het mogelijk om buitenom te lopen naar de berging-/kantoorruimte, welke is geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. De lichte en ruime woonkamer is gesitueerd over de volledige breedte van het voorhuis en beschikt over een sfeervolle houtkachel. Het voorhuis is gedeeltelijk voorzien van elektrische vloerverwarming (hal, keuken en badkamer). Aan de voorgevel is een carport gesitueerd, die de woning verbindt met de berging-/kantoorruimte.

Eerste verdieping
Via de open trap in de hal is de eerste verdieping te bereiken. Op de ruime verdieping bevindt zich één grote slaapkamer/hobbykamer, die eenvoudig om te vormen is tot twee slaapkamers. De geplaatste dakramen en dakkapellen aan weerszijde van de woning zorgen voor veel toetreding van daglicht en geeft extra ruimte in de badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, ligbad, wastafel en toilet.

Indeling achterhuis:

Begane grond
Het achterhuis heeft een aparte ingang aan de achterzijde van de woonboerderij. De hal biedt respectievelijk plaats aan een separaat toilet en douche. De keuken is basis uitgevoerd en voorzien van een vrijstaand kooktoestel met oven en een aansluiting voor de wascombinatie. De woonkamer is ruim en biedt tevens toegang tot de tuin. De kozijnen in de woonkamer zijn voorzien van dubbelglas. Op de begane grond is eveneens een slaapkamer gesitueerd.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is te bereiken via een vlizotrap. Op de verdieping bevinden zich drie kamers, waarvan er twee geschikt zijn als slaapkamer. In de toekomst behoort het wellicht tot de mogelijkheden om op de eerste verdieping een doorgang te realiseren naar het voorhuis.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Twee onder een kapwoning
 • Prijs
  € 120.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Veluwe is een overwegend beboste landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre.

Landschap

De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.

Die landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer. Het Park kent meer dan honderd Rode Lijst-soorten, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang.

Cultuur

Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, tal van culturele hotspots – zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo – en knusse Hanzesteden.

Onderwijs

Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, en middelbaar onderwijs is de Veluwe ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de Veluwe over hogescholen. De bekendste Hogeschool is Hogeschool Saxion. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door de lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast biedt de parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten op de Veluwe dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Het toerisme is op de Veluwe sterk ontwikkeld. De provincie Gelderland wenst de verblijfsrecreatie steeds meer te concentreren langs/in de minder kwetsbare randen van het gebied. Hiermee probeert men de grote druk van de recreatie op de natuur te verkleinen. Verschillende recreatiebedrijven in het centrum van de Veluwe en een kazerneterrein bij Nunspeet zijn weer aan de natuur teruggegeven. De overgebleven recreatiebedrijven worden daarbij zoveel mogelijk gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van de huidige tijd.

Bekijk alle foto's