Witte Rentmeesters en Makelaars

Rhenen

Cuneraweg  426

€ 2.050 Per maand

Verhuurd! Woonhuis te Rhenen

Kenmerken

 • Status
  Verhuurd
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+15

Cuneraweg  426

Bekijk alle foto's

Verhuurd! Woonhuis te Rhenen
€ 2.050
Per maand

Op een prachtige locatie van het ruim 430 hectare grote landgoed Prattenburg is de monumentale "tuinbaaswoning" gelegen op een perceel van circa 750 m². Deze wel zeer bijzondere woning in chaletstijl wordt samen met een bijgebouw tijdelijk verhuurd voor een maximale periode van twee jaar. Een ultieme buitenkans om te komen wonen op dit prachtige landgoed en te genieten van de rust en prachtige omringende natuur. De "tuinbaaswoning" is gelegen aan een slingerende verkeersluwe laan die langs kasteel Prattenburg voert. In deze rijksmonumentale woning, welke gebouwd is rond 1890, voelt u letterlijk de rijke historie van landgoed Prattenburg. Overigens zonder afstand te doen van modern comfort vanwege de intensieve restauratie en renovatie welke in 2010 heeft plaatsgevonden. Het huis is gelegen nabij de bebouwde kom van Veenendaal. Tevens zijn uitvalswegen (A12 op 10 autominuten, A15 op 15 autominuten) en station Veenendaal Centraal (op ca. 10 fietsminuten) met rechtstreekse verbinding naar Utrecht Centraal
binnen handbereik.

Indeling:

Begane grond
Entreehal met trapopgang en toilet en badkamer. De hal biedt eveneens toegang tot de kelder, de keuken en de woonkamer. Royale woonkamer voorzien van open haard. De woonkamer biedt een fantastisch uitzicht op de landerijen en bosrand. Aan de achterzijde van de woning ligt de ruime keuken, welke qua maatvoering zeer geschikt is om in te richten als leefkeuken. Hoge ramen zorgen, zowel in de woonkamer als keuken, voor veel lichtinval en een prachtig uitzicht over het grote terras en tuin. Via de hal is er toegang tot een bijkeuken, met een aparte tuin- of achterdeur. Naast de woonkamer is een aparte kamer gelegen, welke in te richten is als eetkamer, kantoorruimte of slaapkamer.

Vaste trap naar:

Verdieping
Trapopgang, overloop, toegang tot masterbedroom en een tweetal slaapkamers. Aangrenzend aan de overloop is eveneens een tweede badkamer
gelegen.

Buitenruimte:
Garage, kleine werkplaats en overdekt terras
De houten garage is voorzien van een dubbele toegangsdeur. Aangrenzend is een kleine werkplaats gelegen. Onder de overkapping van de schuur is tevens een overdekt terras gesitueerd.

Bijzonderheden:
De woning is uitvoerig gerenoveerd en voorzien van nieuw stucwerk en nieuw sanitair. Daarnaast is de woning deels voorzien van vloerverwarming.

- Gemeubileerde verhuur behoort tot de mogelijkheden;
- Verhuur geschiedt voor een periode van twee jaar, zonder verlengingsmogelijkheid, op basis van gunning;
- Huurprijs is exclusief Gas/Water/Elektra.

Benodigde gegevens indien u voornemens bent de woning te huren:
- Legitimatie;
- Twee recente loonstroken;
- Werkgeversverklaring.
 • Status
  Verhuurd
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Prijs
  € 2.050 Per maand
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Gelderse Vallei is een streek gelegen in Midden-Nederland. Het gebied ligt ruwweg tussen de Utrechtse Heuvelrug in het westen, een stukje Nederrijn in het zuiden, de Veluwe in het oosten en de Randmeren in het noorden. De Gelderse Vallei ligt voor twee derde in de provincie Gelderland, voor een derde in de provincie Utrecht en een heel klein stukje Noord-Holland in de gemeente Blaricum.

Landschap

Het relatief laag gelegen gebied heeft een nat karakter. Delen van het gebied zijn dan ook in vroegere tijden sterk venig geweest met blauwgrasland. Bijvoorbeeld in het Binnenveld (tussen Ede, Wageningen, Rhenen en Veenendaal) zijn hier nog sporen van te vinden en dit gebied wordt dan ook beschermd.

Het landschap kent een afwisseling tussen vooral grasland en kleine bos- en heidegebieden. Een voorbeeld van dat laatste is het bos- en heidegebied genaamd Erica ten westen van Barneveld. De oudste bebouwing ligt tegen de randen van de stuwwallen aan, met uitzondering van Barneveld. Dit gebied wordt gekenmerkt door vooral lage begroeiing.

Cultuur

In Wageningen en omgeving is veel kunst en cultuur te vinden. In Wageningen vindt u onder meer een beeldengalerij, een historisch museum en verschillende galeries. Bij Ede aan de andere kant van de A12 is het internationaal bekende Kröller Möller Museum te vinden met onder andere. een grote collectie schilderijen van Vincent van Gogh. Verder zijn er verschillende theaters en bioscopen. In Wageningen en omgeving vinden het hele jaar door culturele activiteiten en evenementen plaats. Een van de grootste publiekstekkers is het jaarlijkse bevrijdingsfestival op 5 mei dat hier nog uitbundiger wordt gevierd dan elders omdat na afloop van de Tweede Wereldoorlog de vrede werd getekend in Hotel De Wereld in Wageningen.

Onderwijs

Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, en middelbaar onderwijs is de Gelderse Vallei ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de Gelderse Vallei over hogescholen. De bekendste Hogeschool is Christelijke Hogeschool Ede. Daarnaast is er ook een Universiteit in Wageningen. De Wageningen University & Research richt zich specifiek op de thema’s gezonde voeding en leefomgeving. Naast masteropleidingen kan men ook bacheloropleidingen volgen.

Sport

In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten in de Gelderse Vallei dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Wandel of fiets door de heuvelachtige bossen langs indrukwekkende kastelen, beleef de vele evenementen en attracties of laat u culinair verwennen in één van de leuke restaurants. Op stap met de kids? Lekker shoppen? Kunst en cultuur? De Gelderse Vallei is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de Utrechtse Heuvelrug of de Veluwe.

Bekijk alle foto's