Witte Rentmeesters en Makelaars

Voorst

Deventerweg 20 En 20 A 

€ 3.550 Per maand

Verhuurd! Woonhuis te Voorst

Kenmerken

 • Status
  Verhuurd
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Halfvrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+24

Deventerweg 20 En 20 A 

Bekijk alle foto's

Verhuurd! Woonhuis te Voorst
€ 3.550
Per maand

DEVENTERWEG 20, VOORST - WONING
Op een prachtige locatie van het landgoed De Poll te Voorst is de monumentale woonboerderij “De Stakenberg” gelegen op een perceel van circa 1.650 m², te huur. Deze wel zeer bijzondere hoeve is omgeven door een riante kavel. Een ultieme buitenkans om te komen wonen op dit prachtige landgoed en te genieten van landelijk wonen en omringende natuur in een dynamische omgeving.

Het originele woongedeelte van de boerderij is geheel gerestaureerd in 2015-2016 en voorzien van alle moderne gemakken. In de oude deel is er een grote ruimte gerealiseerd welke de mogelijkheid tot kantoor-, praktijk- of expositieruimte en cursusruimte biedt. Deze indeling kan tevens gebruikt worden voor generatie-wonen of het exploiteren van een B&B. Het woongedeelte en de achterste ruimte kunnen ook apart gehuurd worden.

“De Stakenberg” is gelegen midden op het landgoed, aan een korte oprijlaan welke de bezoekers richting de boerderij voert. In dit oude cultuurlandschap wisselen bos, lanen, akker- en weideland elkaar naadloos af. Op dit particuliere landgoed is het al eeuwenlang goed toeven. In deze boerderij voelt u letterlijk de rijke historie van landgoed De Poll.

De boerderij is gelegen nabij Bussloo. De dorpen Voorst en Wilp liggen op een steenworp afstand, terwijl het landgoed zich middenin de stedendriehoek Deventer, Apeldoorn en Zutphen bevindt. De snelwegen A1 en A50 liggen op 5 autominuten afstand van de boerderij en de verschillende NS stations in de omgeving maken boerderij “De Stakenberg” tot een ideale basis voor wonen of een woonwerkcombinatie op een unieke locatie. Tevens is op korte afstand een 18 holes golfbaan met diverse voorzieningen gelegen.

Indeling voorhuis
De woonboerderij heeft in 2015-2016 een totale restauratie en renovatie ondergaan. Bij de renovatie zijn moderne materialen gebruikt die garant staan voor hedendaags wooncomfort. Zo zijn alle monumentale ramen voorzien van isolerende voorzetramen en zijn alle muren, vloeren en daken geïsoleerd. Voor extra comfort is de woonboerderij voorzien van vloerverwarming en een warmte-recirculatie. Het voorhuis en achterhuis zijn voorzien van aparte meters voor nutsvoorzieningen, zodat deelverhuur van het voorhuis en het achterhuis mogelijk is.

Begane grond
De woonboerderij is bereikbaar via een deur aan de zijkant, welke toegang biedt tot de hal van de boerderij. In deze hal, voorzien van prachtige tegelvloer, bevinden zich toilet, berging/werkkast, meterkast en de trapopgang naar de eerste verdieping. Een ruime woonkeuken bevindt zich aansluitend aan de hal aan de voorzijde van de boerderij. Daardoor gaat het omliggende landgoed deel uitmaken van de keukenbeleving. Uniek qua gevoel en sfeer.
Vanuit de woonkeuken is er een doorgang naar de woonkamer. De living beschikt over een open gashaard met sfeervolle schouw. De royale voorraadkelder, met bovengelegen sfeervolle opkamer, is via de naastgelegen hal bereikbaar. Aan de voorzijde van de boerderij is een extra kamer gelegen welke dienst kan doen als kantoor of eetkamer. De voorgelegen tuin is via de oude voordeur toegankelijk.

Eerste verdieping
Via de indrukwekkende trap in de hal is de eerste verdieping te bereiken. Op de ruime verdieping bevinden zich drie slaapkamers (resp. circa 25m2, 22m2 en 19m2), een separaat toilet en een tweetal badkamers. Een slaapkamer heeft de beschikking over een badkamer en-suite. De slaapkamers zijn voorzien van nieuwe dakramen voor extra lichtinval. De oude balken geven extra sfeer aan de vertrekken en zorgen voor een warme uitstraling.
De afwerkingsgraad van de woonboerderij is als zeer hoog te betitelen. Veel licht in combinatie met oude elementen en de sfeervolle locatie maken deze woonboerderij een klasse apart. Ook de combinatie met het achterhuis maken de invullingsmogelijkheden voor deze boerderij bijna onbeperkt.

Schuur
Bij de woning zal aan de achterzijde nog een houten schuur gebouwd worden.

DEVENTERWEG 20 A, VOORST - BEDRIJFSDEEL/KANTOOR
Op een prachtige locatie van het landgoed De Poll te Voorst is de monumentale boerderij “De Stakenberg” gelegen op een perceel van circa 726m², te huur. Deze wel zeer bijzondere hoeve is omgeven door een riante kavel. Een ultieme buitenkans om te komen werken op dit prachtige landgoed en te genieten van landelijk werken en omringende natuur in een dynamische omgeving.

Indeling achterhuis
Het achterhuis van de woonboerderij heeft in 2015-2016 tegelijkertijd een totaal restauratie en renovatie ondergaan. Bij de renovatie zijn moderne materialen gebruikt die garant staan voor hedendaags werkcomfort. Zo zijn tevens alle monumentale ramen voorzien van isolerende voorzetramen en zijn alle muren, vloeren en daken geïsoleerd. Voor extra comfort is de voormalige deel van het achterhuis voorzien van vloerverwarming en een warmte-recirculatie. Zowel voor- als achterhuis zijn voorzien van aparte meters voor nutsvoorzieningen, zodat deelverhuur van het achterhuis mogelijk is.

Begane grond
Het achterhuis heeft een aparte ingang naast de oude baanderdeur aan de achterzijde van de woonboerderij. Een hal, met annex toiletgroep, geeft toegang tot de kantoor-, praktijk- of expositieruimte. De verdiepte ligging van de glaspui in de baanderopening ten opzichte van de achtergevel maakt dat er veel licht binnenvalt. Deze pui beschikt eveneens over een tweetal toegangsdeuren die direct toegang geven tot de 136m2 grote ruimte. Deze ruimte kan tevens ingericht worden als een woning in het kader van generatiewonen. Ook invulling met een B&B behoort tot de mogelijkheden. De toepassing van een vide geeft een extra ruimtelijk effect aan het achterhuis. Aan de zijkant van de open ruimte geeft een zijdeur toegang tot de tuin. Aan deze zijde ligt eveneens een pantry en/of keuken (e.e.a. is nog in overleg in te vullen).

Eerste verdieping
Via een trap in het achterhuis is de eerste verdieping te bereiken. De ruime verdieping van 60m2 biedt de mogelijkheid tot het realiseren van extra werkplekken in het geval van een kantoorinvulling of een invulling met drie slaapkamers (resp. circa 15m2, 13m2 en 12m2) wanneer het achterhuis een woonfunctie krijgt of gebruikt wordt voor B&B activiteiten.
Tevens is er voldoende ruimte voor een zeer ruime badkamer met toilet of de realisatie van kleinere badkamers en-suite bij een B&B invulling.
De afwerkingsgraad van het achterhuis is als zeer hoog te betitelen. Veel licht in combinatie met oude elementen en de sfeervolle locatie maken deze ruimte een klasse apart. Ook de combinatie met het voorhuis maken de invullingsmogelijkheden voor wonen en/of werken bijna onbeperkt.

Schuur
Bij de woning zal aan de achterzijde nog een houten schuur gebouwd worden.

Juridische aspecten

Aanvaarding
Aanvaarding in overleg.

Huur voorhuis
Het voorhuis van de woonboerderij, de helft van bijbehorende schuur en ondergrond, tuin en erf zijn te huur voor een aanvangshuur van € 2.150,= per maand.

Huur achterhuis
Het achterhuis van de woonboerderij en ondergrond, tuin en erf zijn te huur voor een aanvangshuur van € 1.400,= per maand.

Huur gehele woonboerderij
De gehele woonboerderij, de schuur en ondergrond, tuin en erf zijn te huur voor een aanvangshuur van € 3.550,= per maand.

Aangrenzend aan de bestaande voorhuis met achterhuis is de woonboerderij "Klein Eyodine" gelegen op een perceel van circa 1.820 m2 welke eveneens eind 2015, respectievelijk begin 2016 is gerestaureerd en verbouwd tot moderne woonboerderij. Deze woning zal op korte termijn in de verhuur komen voor een aanvangshuur van € 2.100,= per maand.
 • Status
  Verhuurd
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Halfvrijstaande woning
 • Prijs
  € 3.550 Per maand
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Stedendriehoek is de naam van het bestuurlijke samenwerkingsverband tussen zes Gelderse gemeenten en de Overijsselse gemeente Deventer. Het gebied omvat de driehoek rondom de steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Landschap
Karakteristiek aan de regio is een landelijke omgeving met daarbinnen de drie stedelijke kernen Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Kenmerkend voor de landelijke omgeving zijn de bosrijke Veluwe met sprengen en beken, de open IJsselvallei en het coulisselandschap van de Graafschap en Salland.

De drie steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen vormen de 'hoekstenen' van de centraal gelegen driehoek binnen de provincies Gelderland en Overijssel. Kenmerkend voor Apeldoorn is het 'groene karakter', weinig hoogbouw, de 'huisjesstructuur' met veel monumentale en vrijstaande panden en het 'kroondomein'. Zutphen en Deventer karakteriseren zich als historische Hanzesteden met cultuurhistorische kwaliteiten.

Cultuur

Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, tal van culturele hotspots – zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo – en knusse Hanzesteden.

Onderwijs

Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, en middelbaar onderwijs is de Stedendriehoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de Stedendriehoek over hogescholen. De bekendste Hogeschool is Hogeschool Saxion. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door de lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast biedt de parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

Sport

In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten in de Stedendriehoek dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Het toerisme is in de Stedendriehoek sterk ontwikkeld. De provincie Gelderland wenst de verblijfsrecreatie steeds meer te concentreren langs/in de minder kwetsbare randen van het gebied. Hiermee probeert men de grote druk van de recreatie op de natuur te verkleinen. Verschillende recreatiebedrijven in het centrum van de Veluwe en een kazerneterrein bij Nunspeet zijn weer aan de natuur teruggegeven. De overgebleven recreatiebedrijven worden daarbij zoveel mogelijk gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van de huidige tijd.

Bekijk alle foto's