Witte Rentmeesters en Makelaars

Wehl

Loilseweg  1

€ 3.950 Per maand

Verhuurd! Woonhuis te Wehl

Kenmerken

 • Status
  Verhuurd
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+54

Loilseweg  1

Bekijk alle foto's

Verhuurd! Woonhuis te Wehl
€ 3.950
Per maand

Gelegen in de bossen van Landgoed Het Jagershuis ligt het landhuis “Het Jagershuis”. Het statige landhuis ademt de sfeer van een rijk verleden met een geschiedenis die bijna tweehonderd jaar teruggaat. Komende vanaf de doorgaande weg draait u langs weelderige rododendrons de lange oprijlaan op richting het landhuis. Rijdend onder de beukenbomen ziet u in de verte
het pronkstuk van het landgoed verschijnen. Op dit landhuis woont u niet, hier resideert u... De lange historie is aan het hele landgoed af te zien. Het landhuis zelf combineert het heden met het verleden. In 2011 is het hele huis hoogwaardig gerenoveerd met behoud van authentieke elementen.

Indeling
Begane grond
Via de statige entree is er toegang tot een ruime ontvangsthal met hierin het toilet en een kantoor/archiefruimte. Het landhuis beschikt over twee ruime salons welke beiden zijn voorzien van openhaard, respectievelijk gas en hout gestookt. Eén salon is voorzien van een verhoging en daardoor uitermate geschikt voor het geven van huisconcerten. Deze kamer staat bekend als de Chambre Culturelle. De grote salon met marmeren schouw en openslaande tuindeuren biedt de grandeur zoals van een jachthuis verwacht mag worden.

Middels openslaande deuren is de ruime keuken bereikbaar met allerhande inbouwapparatuur en aansluitend een bijkeuken welke eveneens vanaf buiten bereikbaar is. Vanuit de keuken is het tevens mogelijk om via openslaande tuindeuren het landgoed op te lopen. In de hoge hal met trap is tevens de liftschacht verwerkt. De lift geeft u eveneens toegang tot de verdieping.
Grenzend aan de achteringang bevindt zich in het halletje een kantoor. Dit kantoorgedeelte van de B.V. Landgoed Het Jagershuis behoort niet tot het gehuurde.

Tussenverdieping
Op de tussenverdieping is een bergzolder met CV-installatie.

Verdieping
De verdieping is bereikbaar via de vaste trap en de lift. De verdieping heeft 5 slaapkamers waarvan 2 met elkaar verbonden zijn middels en suite deuren. Deze 2 slaapkamers zijn eveneens voorzien van ingebouwde kasten. De hoofdslaapkamer heeft eveneens een badkamer en suite welke is voorzien van ligbad, toilet, wastafel en douche. Op de verdieping is tevens een doucheruimte aanwezig met separaat een toiletruimte.

Kelder
Landhuis “Het Jagershuis” heeft de beschikking over twee kelders. Kelder 1 is bereikbaar via een luik in de entree/hal is ingericht als wijnkelder. Kelder 2 is bereikbaar via het kantoor.
 • Status
  Verhuurd
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Landhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Prijs
  € 3.950 Per maand
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's