Witte Rentmeesters en Makelaars

Ruurlo

Vordenseweg  6

€ 295.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Ruurlo

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+51

Vordenseweg  6

Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Ruurlo
Vraagprijs
€ 295.000
Kosten koper

Gelegen in de Formerhoek omgeven door bossen en landerijen staat deze traditionele T-boerderij “Kleine Forme“ met aangebouwde schuren. De boerderij is een rijksmonument en behoorde in het verleden tot het landgoed Huize Ruurlo van de familie van Heeckeren tot Kell, wat nog te zien is aan de kleuren van de luiken (rood, wit en groen). De karakteristieke boerderij is eigendom van Staatsbosbeer en is in de afgelopen jaren geheel gemoderniseerd/gerenoveerd. Het pand is gelegen op een ruim perceel van 5.760 m2 dat is voorzien van een ruime erfverharding, garage, weiland en fraai aangelegde tuin.
De boerderij, ondergrond, erf, tuin en weiland worden aangeboden op basis van erfpacht. Staatsbosbeheer blijft bloot eigenaar van de ondergrond, deze wordt in erfpacht uitgegeven, met een erfpachtcanon van € 5.227,13 per jaar. De erfpachter wordt eigenaar van de opstallen, waarbij een opstalrecht wordt gevestigd.

Indeling
Begane grond
De lange hal biedt toegang tot de woonkamer, keuken en trapopgang. De royale woonkamer beschikt over een houtkachel. Aansluitend aan de woonkamer is een keuken welke is voorzien van een granito aanrechtblad, schouw met afzuigkap en allerhande inbouwapparatuur. Vanuit de lange hal zijn tevens de eetkamer, toilet met fonteintje, doucheruimte met wastafel en wasmachine aansluiting. Ook een provisieruimte met CV en gekoppelde warmwaterboiler is via de lange hal bereikbaar. De gehele benedenverdieping is voorzien van halfglas/paneeldeuren, de ramen zijn voorzien van enkelglas.

Vaste trap naar:

Verdieping
De verdieping is voorzien van 4 slaapkamers, waarvan 1 met inbouwkast en wastafel. De slaapkamers zijn allen te bereiken via de ruime overloop/vide welke ook voorzien is van een inbouwkast en inloopkast. De badkamer welke op de eerste verdieping is gesitueerd is voorzien van een ligbad, wastafel, toilet en ruime inloopkast.

Wij verwijzen u graag door naar onze brochure waarin uitgebreid alle voorwaarden staan beschreven met betrekking tot de uitgifte in erfpacht.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 295.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's