Witte Rentmeesters en Makelaars

Voorst

Nijenbeekseweg  5

€ 1.825 Per maand

Verhuurd! Woonhuis te Voorst

Kenmerken

 • Status
  Verhuurd
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+6

Nijenbeekseweg  5

Bekijk alle foto's

Verhuurd! Woonhuis te Voorst
€ 1.825
Per maand

"Wonen op landgoed De Poll"

Op een prachtige locatie van het landgoed De Poll te Voorst is de woonboerderij “Bosmansplaatsje” gelegen op een perceel van ruim 2.400 m². Deze wel zeer bijzondere hoeve wordt samen met een bijgebouw verhuurd, omgeven door een riante kavel. Een ultieme buitenkans om te komen wonen op dit prachtige landgoed en te genieten van de rust en prachtige omringende natuur.

De woonboerderij is ingericht als woning met de woonkamer in het voorste deel van de oude boerderij. De woonboerderij heeft in 2002 een totaal renovatie en restauratie ondergaan.

“Bosmansplaatsje” is gelegen aan een eigen oprijlaan die de bezoeker slingerend over het landgoed voert richting de boerderij. In dit oude cultuurlandschap wisselen bos, lanen, akker- en weideland elkaar naadloos af. Al eeuwenlang is het op landgoed De Poll goed toeven, al eeuwenlang zoekt men hier rust en ontspanning. In deze boerderij, een gemeentelijk monument, voelt u letterlijk de rijke historie van het landgoed.

De boerderij is gelegen nabij Bussloo. De dorpen Voorst en Wilp liggen op een steenworp afstand terwijl de grotere steden Deventer, Apeldoorn en Zutphen zich in de directe nabijheid van het landgoed bevinden. De snelwegen A1 en A50 en de verschillende NS stations in de omgeving maken boerderij “Bosmansplaatsje” tot een ideale basis voor rustig wonen op een unieke locatie.

Indeling

Begane grond
Via een ruime hal met meterkast en toilet en hardhouten trap naar de bovenverdieping bereikt u de ruime woonkamer van circa 44 m². De woonkamer staat in open verbinding met de keuken, welke een afmeting heeft van circa 13 m². De keuken is voorzien van een gaskookplaat en een elektrische oven. Zowel vanuit de keuken als vanuit de hal is een doorgang naar de bijkeuken van circa 8,7 m², waar zich de wasmachineaansluiting bevindt. Op de begane grond bevindt zich tevens een werkkamer van ongeveer 11 m².

Eerste verdieping
Op de verdieping bevinden zich de overloop en drie slaapkamers. De grootste slaapkamer meet circa 27,5 m². Van de andere slaapkamer met een oorspronkelijke afmeting van 21,6 m², zijn twee kamers gemaakt. De badkamer is voorzien van een toilet, vaste wastafel, bad en een aparte douchecabine, alles uitgevoerd in lichte kleuren. Op de overloop is bergruimte aanwezig.

Juridische aspecten

Aanvaarding
Aanvaarding in overleg.

Huur
De woonboerderij, bijbehorende schuur en ondergrond, tuin en erf zijn te huur voor een aanvangshuur van € 1.825,= per maand.
 • Status
  Verhuurd
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Prijs
  € 1.825 Per maand
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

Stedendriehoek is de naam van het bestuurlijke samenwerkingsverband tussen zes Gelderse gemeenten en de Overijsselse gemeente Deventer. Het gebied omvat de driehoek rondom de steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Landschap
Karakteristiek aan de regio is een landelijke omgeving met daarbinnen de drie stedelijke kernen Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Kenmerkend voor de landelijke omgeving zijn de bosrijke Veluwe met sprengen en beken, de open IJsselvallei en het coulisselandschap van de Graafschap en Salland.

De drie steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen vormen de 'hoekstenen' van de centraal gelegen driehoek binnen de provincies Gelderland en Overijssel. Kenmerkend voor Apeldoorn is het 'groene karakter', weinig hoogbouw, de 'huisjesstructuur' met veel monumentale en vrijstaande panden en het 'kroondomein'. Zutphen en Deventer karakteriseren zich als historische Hanzesteden met cultuurhistorische kwaliteiten.

Cultuur

Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, tal van culturele hotspots – zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo – en knusse Hanzesteden.

Onderwijs

Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, en middelbaar onderwijs is de Stedendriehoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de Stedendriehoek over hogescholen. De bekendste Hogeschool is Hogeschool Saxion. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door de lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast biedt de parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

Sport

In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten in de Stedendriehoek dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Het toerisme is in de Stedendriehoek sterk ontwikkeld. De provincie Gelderland wenst de verblijfsrecreatie steeds meer te concentreren langs/in de minder kwetsbare randen van het gebied. Hiermee probeert men de grote druk van de recreatie op de natuur te verkleinen. Verschillende recreatiebedrijven in het centrum van de Veluwe en een kazerneterrein bij Nunspeet zijn weer aan de natuur teruggegeven. De overgebleven recreatiebedrijven worden daarbij zoveel mogelijk gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van de huidige tijd.

Bekijk alle foto's