Witte Rentmeesters en Makelaars

Herwen

Herwensedijk  1

€ 149.000 Kosten koper

Verkocht! Bouwgrond te Herwen

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
 • Type woning
 • Bouwvorm
  Niet van toepassing
 • Lees meer
+7

Herwensedijk  1

Bekijk alle foto's

Verkocht! Bouwgrond te Herwen
Vraagprijs
€ 149.000
Kosten koper

Landelijk gelegen bouwkavel Herwen.

Bouwperceel vrijstaande burgerwoning met bijgebouw, groot circa 3.990 m2.

Hoofdpunten dijkwoning (voorkeur)
- Aansluiten op bestaande dijkbebouwing;
- Niet ophogen, gebruik maken van natuurlijk reliëf in het terrein;
- Huis staat aan de voet van de dijk;
- Erf is open en groen met fruitbomen en doornhagen. Naar het water toe wilgen. Vanaf de dijk is de zijgevel en de kopse oostgevel zichtbaar;
- Woning maakt gebruik van bestaande (groene) oprit aan de dij en ligt daar ten westen van;
- Bijgebouw achter de woning.

Bebouwing
- Gesloten zijgevel met de weg mee. Voorkant van het huis georiënteerd op het veld;
- De woning heeft een enkelvoudige hoofdvorm, 1 laag met zadeldak;
- Qua uitstraling past het bij de bestaande dijkbebouwing.
- Natuurlijke materialen en gedekte kleuren;
- Bijgebouw sluit met vorm aan bij de woning.

De kavel is gelegen aan de voet van een dijk met veel karakteristieke dijkhuisjes. Aan de achterzijde grenst het perceel aan een natuurgebied. Meer grond in overleg bij te kopen tegen agrarische prijs.

Het perceel heeft reeds de bestemming woondoeleinden. De koper dient het perceel zelf bouwrijp te maken en te voorzien van een deugdelijke afrit van de dijk.

In het informatiepakket is extra informatie opgenomen over de situering van de nieuw te bouwen woning en de landschappelijke inrichting. De koper is niet gebonden aan een architect of aannemer.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Bouwgrond
 • Soort woning
 • Type woning
 • Vraagprijs
  € 149.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Niet van toepassing
Bekijk alle foto's

Landschap

Een groot deel van het landelijke gebied van Arnhem kenmerkt zich door veel natuur. Park Sonsbeek, Stadsblokken-Meinerswijk en Nationaal Park De Hoge Veluwe geven de gemeente een 'groene' karakter. Nationaal Park Veluwezoom leent zich door zijn uitgestrekte padennetwerk uitstekend voor wandelen, fietsen en paardrijden. Er zijn diverse wandel-, fiets- en ruiterroutes in het gebied uitgezet. Ook is er een rondlopende mountainbikeroute. Langs de paar wegen die door het park lopen, is een aantal grotere en kleinere parkeerplaatsen aanwezig, soms met voorzieningen zoals picknicktafels en speeltoestellen. Het heuvelachtige gebied bestaat grotendeels uit gevarieerd bos, heide, en een enkele zandverstuiving. Centraal in het nationaal park ligt het bekende uitzichtpunt de Posbank. Het dorp Schaarsbergen markeert de overgang tussen het stedelijke gebied van Arnhem en de natuurgebieden van de Veluwe, en ligt in een bijzonder groene omgeving. Ook zijn er enkele agrarische bedrijven gevestigd. Schuytgraaf ligt in de streek Over-Betuwe. Het is een landelijke streek met veel vee- en fruitteelt en boomkwekerijen. Ook vindt men hier veel wandel- en fietsroutes.

Arnhem is door zijn ligging aan de Rijn en IJssel ook een rivierenlandschap. De regio heeft verschillende waterrecreatiegebieden voor talloze doeleinden zoals zwem- en watersporten. Bekendste recreatiegebieden zijn de Rijkerswoerdse Plassen en de Lathumse plas. Men vindt bij de plassen in de zomer vooral zonaanbidders.

Cultuur

De Stadsregio Arnhem Nijmegen is ook een centrum van cultuur, met vele musea, schouwburgen, concertzalen, bioscopen en winkels. Ook vinden in de stadsregio veel evenementen plaats. Bekende evenementen zijn onder andere de Nijmeegse Vierdaagse en de jaarlijks in Arnhem gehouden World Statues Festival, de Kasteelfeesten in Wijchen en de concerten die plaatsvinden in het GelreDome.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs, internationaal onderwijs en middelbaar onderwijs is regio Arnhem/Nijmegen ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Ook beschikt de regio Arnhem/Nijmegen over hogescholen. De bekendste Hogeschool is toch wel Hogeschool Arnhem Nijmegen, ook wel HAN. Deze behoort tot een van de grootste hogescholen van Nederland. Ze vertegenwoordigen 54 bacheloropleidingen en 14 masters in de varianten voltijd, deeltijd en duaal. Daarnaast bieden ze 15 associate degrees en circa 300 cursussen en trainingen. Ook legt de HAN zich met onder andere 50 lectoraten en 7 centres of expertise toe op onderzoek en kennisinnovatie. Ook ArtEZ is een bekende naam, de Nederlandse hogeschool voor de kunsten.
Daarnaast is er ook een Universiteit in Nijmegen. De Radboud Universiteit is een brede, internationaal georiënteerde en studentgerichte onderzoekuniversiteit.

Sport

In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de gemeenten in de streek Arnhem/Nijmegen dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

Van de Veluwezoom met haar brede lanen en eeuwenoude beuken tot de golvende heidevelden van de Posbank. De knusse dorpskernen en riante buitenplaatsen rond Arnhem laten je zien dat the rich and famous hier al eeuwenlang hun vertier zoeken.

Benieuwd hoe creatief al dat groen kan maken? In stad Arnhem zie je op straat een bonte stoet aan modestudenten en in de hippe conceptstores van het Modekwartier vind je een eigentijdse kijk op kunst en mode. Ten westen van Arnhem stromen beekjes vanaf de hoge Veluwe omlaag naar de Rijn en vormen kleine watervallen. In De Liemers geniet je van de heerlijke, verse streekproducten of doe je een drankje op een terrasje bij een stoere historische steenfabriek. Ontspanning gegarandeerd.

Bekijk alle foto's