Witte Rentmeesters en Makelaars

Doetinchem

Rembrandtweg  7

€ 700.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Doetinchem

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+41

Rembrandtweg  7

Doetinchem
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Doetinchem
Vraagprijs
€ 700.000
Kosten koper

Op een unieke locatie met vrij uitzicht over het direct aangrenzende natuurgebied en in de directe nabijheid van de A18, het bus/treinstation, een buurtcentrum en het winkelcentrum van Doetinchem: woonboerderij "De Kleine Holte" met kantoor/praktijkruimte en bestaande boerenschuur.

Dankzij de natuurlijke ligging van de sfeervolle boerderij biedt het aangrenzende natuurgebied bescherming voor de reeën welke nabij de woning hun leefomgeving hebben.

De woning kan multifunctioneel worden ingezet. Er is ruimte voor wonen en werken. Ook is er een onder andere een atelier, theaterruimte, ontmoetingsplek aanwezig.

Het is mogelijk om de vrijstaande, oude kapschuur (75 m2) te vervangen door een garage/berging/werkplaats/atelier of een mantelzorgwoning. Bij deze laatste mogelijkheid is wel een indicatie vereist.
De aangebouwde bedrijfsruimte (75 m2) met eigen toegang en toilet, pantry en slaapplek op de entresol kan worden uitgebreid met een badkamer zodat het huis geschikt is voor dubbele bewoning. Er is een schetsontwerp voor inbreiding op de verdieping van het voorhuis met en slaapkamer, douche en toilet aanwezig.

Voor meer informatie over "De Kleine Holte" verwijzen wij u gaarne door naar de eigen website van de De Kleine Holte.

Een uitgebreide brochure van de woning kan worden gedownload via de website van Witte Rentmeesters te Hoog-Keppel.


Indeling

Begane grond

"De Kleine Holte" heeft diverse ingangen. De hoofdingang geeft direct toegang tot de ruime woonkamer. De oude, authentieke voordeur geeft toegang tot een gang die grenst aan de keuken. De woonkamer beschikt over een open haard en een zogenaamde tegelkachel die geheel uit leemblokken is opgetrokken. Mede door de oude balken heeft de woonboerderij het authentieke karakter behouden. Door de diverse zithoeken
geeft de grote woonkamer een knusse sfeer. De oude hildes worden momenteel gebruikt als opbergruimte.

Vanuit de woonkamer is er toegang tot de diverse ruimten waaronder de landelijke keuken. De keuken is in het voormalige voorhuis gesitueerd en is voorzien van een 6-pits gasfornuis en ingebouwde vaatwasser. Vanuit de landelijke keuken is er tevens toegang tot een ruime zijkamer die momenteel gebruikt wordt als muziekkamer. Daarnaast is er vanuit de keuken toegang tot de ruime bibliotheek/werkkamer en aangrenzende opkamer. Het toilet en de badkamer bevinden zich eveneens op de begane grond. De badkamer is voorzien van een ligbad, 2e toilet en twee enkele wastafels. De woonboerderij heeft de beschikking over een kelder van circa 7,4 m2.

"De Kleine Holte" is een woon- en werkboerderij en de aangrenzende voormalige varkensstal is omgebouwd tot atelier. Mede hierdoor is er een bijkeuken, waar zich tevens de cv-opstelling met een HRe ketel bevindt. Het atelier beschikt over een kitchenette en een toilet. In het atelier bevindt zich een entresol van circa 12,5 m2. Het atelier is toegankelijk vanuit de woning, maar heeft daarnaast een eigen ingang zodat wonen en
werken gescheiden kan plaatsvinden.

Vaste trap naar:

Verdieping

De verdieping heeft de beschikking over 3 ruime slaapkamers - die elk een bijzonder uitzicht bieden over het omliggende landschap - en een ruime speelkamer. De verdiepingsvloeren van het voorhuis en de deel zijn middels een brug met elkaar verbonden. Op de verdieping bevinden zich een grote inloopkast en een tweede grote bergkast.

Buitenzijde

"De Kleine Holte" is te bereiken via een lange oprit die leidt naar de ruime parkeerplaats die ruimte biedt aan 20 auto's. Het perceel van 5.280 m2 is gelegen rondom de gehele woonboerderij en kent een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

Dat de natuur zich thuis voelt op "De Kleine Holte" is mede te danken aan de natuurlijke omgeving van de woonboerderij. Er zijn diverse boomsoorten waaronder kastanje, notenboom, diverse lindes, eiken, acacia's en een aantal kleinere fruitbomen. Er zijn twee waterpartijen die een grote aantrekkingskracht uitoefenen op de fauna waardoor een geheel eigen biotoop gecreëerd is. Er zijn diverse terrassen die gedurende de dag tegemoet komen aan de behoefte aan zon dan wel schaduw. Elk van deze terrassen heeft een uniek uitzicht.

Naast de aankoopmogelijkheid van de gehele woonboerderij "De Kleine Holte" met kantoor/praktijkruimte en bestaande boerenschuur is er tevens de ruimte om het aangrenzende botanisch waardevol grasland met natuurbestemming en een grootte van circa 8.945 m2 aan te kopen voor een nader overeen te komen prijs.

Vanaf de Kleine Holte te Doetinchem bent u binnen het uur in het centrum van Enschede (59 km). Nijmegen ligt op 50 autominuten afstand (55 km) en Wageningen ligt op circa 40 minuten (55 km)

Bent u ook zo benieuwd hoe het is om te wonen op "De Kleine Holte"? Download dan nu de brochure of maak een afspraak voor een bezichtiging.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Woonboerderij
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 700.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's