Witte Rentmeesters en Makelaars

Winterswijk

Wilhelminastraat  35

€ 295.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Winterswijk

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Herenhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer
+18

Wilhelminastraat  35

Winterswijk
Bekijk op kaart
Bekijk alle foto's

Verkocht! Woonhuis te Winterswijk
Vraagprijs
€ 295.000
Kosten koper

Villa “Erica” is gebouwd rond het jaar 1915.


De villa is op stand gelegen nabij het centrum van Winterswijk op een perceel van 791 m2. Door de bouwheer zijn destijds Italiaanse stijlinvloeden aangewend om het huis grandeur te geven. Een statige voordeur, hoge plafonds, een natuurstenen schouw en tussenverdiepingen zijn nog steeds aanwezig als smaakmakers. Door de beschutte ligging van de tuin op het zuiden heeft de woning een prachtige lichtinval aan de achterzijde. De aanwezigheid van een serre maakt dat ook in de winter van het ruime perceel genoten kan worden.
Achter de villa staat nog een jaren ‘50 woning, die dienst zou kunnen doen als ‘bed and breakfast’, logeerruimte, atelier of hobbyruimte. Een gedeelte van deze woning wordt momenteel als schuurruimte gebruikt. Ombouw tot een ruime garage behoort daardoor ook tot de mogelijkheden.
“Erica” heeft jarenlang gefunctioneerd als gezinsvervangend tehuis. Daardoor dient de woning nu een grondige renovatie te krijgen. De villa heeft enige jaren geleden al groot onderhoud gehad, waarbij grote delen van de kapconstructie, dakramen, goten en platte daken vernieuwd zijn. De binnen-afbouw moet echter nog plaatsvinden waardoor de villa geheel naar eigen smaak en wensen af te werken is.
Indeling:

Begane grond: Entree en hal met indrukwekkende trappartij naar de eerste verdieping, eetkamer, royale woonkamer met open verbinding tot de keuken. De woonkamer staat in verbinding met de serre. Op de begane grond is aan de achterzijde een slaapkamer met badkamer en toilet gesitueerd.

1e tussenverdieping:
Ruime slaap- of kantoorkamer

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping komt u op de centrale overloop met 4 slaapkamers, waarvan één met een balkon, een badkamer en een berging.

2e tussenverdieping:
Ruime slaap- of kantoorkamer

Tweede verdieping:
Via een vaste trap komt u op de tweede verdieping, aldaar bevinden zich 4 slaapkamers, een oude badkamer met toilet en een berging.

Villa Erica beschikt tevens over een prachtige kelder welke in vroegere dagen werd gebruikt als wijn- en voorraadkelder.

Structureel is de villa een kasteel en daarom zoeken wij de juiste liefhebber die er weer een paleis van maakt.
Laat u verrassen door de woning en Winterswijk en omgeving en neem contact op met ons kantoor voor een bezichtiging.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Herenhuis
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 295.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's

De Achterhoek is een streek in de provincie Gelderland die ook wel De Graafschap wordt genoemd. De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

Landschap
Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct. De weg is niet recht. Hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Soms is het een bosrand, dan weer zijn het akkers. Het is niet Hollands meer. Nee, je ziet al rijdend de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen en er lopen golvingen tot aan de horizon. En plots heb je weer een vergezicht. Het lijkt net een toneel met verschillende coulissen. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek ook wel een coulisselandschap wordt genoemd. Het is er nog steeds. Het werd in vele honderden jaren door de boerenbevolking opgebouwd en ingericht.

Het waren de boeren en vooral de knechten die het land bouwden. Duizenden karren vol mest uit de potstallen werden gemengd met de ooit schrale zandgronden. Zo ontstonden de vruchtbare kampen, de essen en de enken, die op hun beurt weer de namen gaven aan de boerderijen en de bewoners. Kijk maar in de telefoongids of in het straatnamenboek. Hogenkamp, Kemper en Kamphuis zijn bekende Achterhoekse familienamen. En hoeveel boerderijen heten wel Enkzicht, Koerkamp of Eshuis? De essen zijn (nog steeds zichtbare) verhogingen in het landschap. Voeg daar de stuwwalresten uit de laatste ijstijden bij en je hebt de landschappelijke geschiedenis van dit afwisselende gebied voor ogen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen.

Cultuur
De Achterhoek telt tal van musea. Daarnaast heeft de Achterhoek ook haar eigen tradities. In delen van de Achterhoek worden nog altijd veel tradities levend gehouden zoals dauwtrappen, carbidschieten, nieuwjaar winnen, kniepertjes eten, paasvuur, plaatsen van een meiboom, midwinterhoornblazen, Driekoningen, kroamschudd’n, een optocht lopen met een palmpasenstok, schuttersfeesten en het bijbehorende vendelen.

Iets anders wat typisch Oost-Nederlands is, is het gebruik dat men in de Achterhoek terugvindt, de burenhulp, ook wel noaberschap.

Onderwijs
Naast basisonderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs is de Achterhoek ook goed vertegenwoordigd op het gebied van middelbaar beroepsonderwijs. Het Graafschap College is de grootste MBO-instelling van de Achterhoek. Ze staan erom bekend dat ze les geven aan mensen van alle leeftijden op het gebied van Economie & Dienstverlening, Techniek & Informatica en Zorg, Welzijn & Sport. Naast deze sectoren verzorgt het Graafschap College ook de sector Educatie & Participatie op het gebied van voortgezette educatie (vwo, havo en vmbo-tl), Nederlands als tweede taal, inburgering en beroepsonderwijs (AKA). Daarnaast is het Graafschap College sterk in (maatwerk)scholing voor bedrijven en instellingen. De Iselinge Academie is een voorbeeld van het Hoger Beroeps Onderwijs in de Achterhoek. Zij zijn gespecialiseerd in het opleiden van onderwijsprofessionals.

Sport
In iedere gemeente zijn tal van verenigingen. Of het nu gaat om voetbal, tafeltennis of hockey. Overweegt u een verhuizing naar een van de Achterhoekse gemeenten dan zijn er zeker ook mogelijkheden om uw favoriete sport in de buurt te beoefenen.

Toerisme

De verschaling van de landbouw heeft er mede voor gezorgd dat er binnen de regio veel plattelandstoerisme is ontstaan. Het gebied is in trek bij mensen die rust zoeken of juist een actieve vakantie wensen. Diverse activiteiten als fietsen, wandelen, paardrijden, nordic walking, huifkartochten, kanovaren, ballonvaren of een verblijf aan een van de recreatieplassen is populair onder de toeristen.

Bekijk alle foto's