Witte Rentmeesters en Makelaars

Aalten

Hofstraat  12

€ 419.000 Kosten koper

Verkocht! Woonhuis te Aalten

Kenmerken

 • Status
  Verkocht
 • Soort woning
  Villa
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
 • Lees meer

Hofstraat  12


Verkocht! Woonhuis te Aalten
Vraagprijs
€ 419.000
Kosten koper

Villa De Beukenhof
In 1893-1894 is deze villa gebouwd door de fabrikant Herman Driessen, gelijktijdig met de voormalige naastgelegen stoomweverij, welke thans wordt ontwikkeld tot wooncomplex. Een statige villa die jarenlang dienst heeft gedaan als gezinsvervangend tehuis.

Gelegen op een markante locatie, nabij het centrum van Aalten bevindt zich de oude directeursvilla die in neo-renaissancistische stijl is opgetrokken. Aalten beschikt over een levendig stadscentrum met vele winkels en gezellige terrasjes en ligt op een klein half uur rijden van Doetinchem. De villa staat op een perceel van 2.370 m2 grond en heeft op de 1e en 2e verdieping 10 slaapkamers. Het van een woonbestemming voorziene rijksmonument kent nog vele monumentale detailleringen. Zo treft u een zeer fraai trappenhuis met originele tegels in Jugendstil motief in het centrum van het pand en zijn er nog diverse originele glas-in-lood ramen aanwezig. Het karakteristieke pand dient grondig gerestaureerd en gerenoveerd te worden. Wie deze uitdaging wil aangaan, zal moeten beschikken over enig doorzettingsvermogen en passie voor een statig monument. De Rijksdienst Cultureel Erfgoed biedt rijksmonumenteneigenaren zeer gunstige fiscale tegemoetkomingen. Naast de fiscale aftrek van de kosten van groot onderhoud en restauratie, kunt u voor deze werkzaamheden in aanmerking komen voor een laagrentende lening. Het rentepercentage bedraagt momenteel 1,5%

Indeling:

Via de markante voordeur komt u terecht in de centrale hal met trappenhuis. Op de begane grond ligt aan de voorzijde de ruime woonkamer (kamer en suite) met jaren zeventig openhaard en originele serre. De keuken ligt aan de achterzijde. De oude kelder, die dienst heeft gedaan als wijnkelder, bereikt u via de keldertrap naast de deur van de keuken. Aan de oude plafonds in de hal kunt u zien dat de ruimte in het verleden de nodige grandeur moet hebben gehad. Beneden zijn een drietal kamers aanwezig, die gebruikt kunnen worden als eetkamer, kantoor- en/of hobbyruimte. De aanpassingen in de gang, het dubbele toilet met twee douches dateren uit de tijd dat de villa nog dienst deed als gezinsvervangend tehuis.

Boven:

Op de eerste verdieping komt u via de overloop in de centrale hal. De centrale hal biedt toegang tot 5 slaapkamers, een woonkamer en een badkamer met 2 toiletten. Door meerdere slaapkamers samen te voegen, kan veel ruimte en sfeer weer teruggebracht worden.
Op de tweede verdieping komt u via de centrale overloop bij de overige slaapvertrekken. De verdieping beschikt over 5 slaapvertrekken, een toilet en de cv-kast.
De villa beschikt over centrale verwarming en is gedeeltelijk voorzien van dubbel glas. Achter of naast de villa mogen bijgebouwen geplaatst worden.
 • Status
  Verkocht
 • Type object
  Woonhuis
 • Soort woning
  Villa
 • Type woning
  Vrijstaande woning
 • Vraagprijs
  € 419.000 Kosten koper
 • Bouwvorm
  Bestaande bouw
Bekijk alle foto's
Bekijk alle foto's