De stage ervaring van Piet

Als onderdeel van de opleiding Bos- & Natuurbeheer aan Hogeschool Van Hall Larenstein heb ik enkele maanden stage gelopen bij Witte Rentmeesters en Makelaars.

Het kantoor spitst zich toe op taken gerelateerd aan de beherende rentmeesterij. Ook houdt het zich bezig met makelaardij van gronden en vaak markante panden.

Het vak is interessant, uitdagend, veelzijdig en werpt je bovendien in een wereld waarvan de meeste mensen het bestaan niet kennen. Je begeeft je in een milieu waar historie en toekomst samenkomen en zich met elkaar verweven. Imposante bossen, oude statige panden en historische landgoederen gaan samen met energie-ontwikkelingen, infrastructuur, klimaatopgaven en landbouwvraagstukken.

Binnen mijn HBO-opleiding heb ik mij reeds gespecialiseerd in de rentmeesterij en het bosbeheer. Deze stage was een sterke aanvulling om mijn bestaande kennis toe te passen en te verbreden. De begeleiding was uitstekend. Collega’s waren altijd behulpzaam en gezellig. Ik kreeg vaak de kans om het veld in te gaan. Vrijwel dagelijks kwam je in contact met overheden, boeren, bosbeheerders, stichtingen of particuliere eigenaren. Naarmate de stageperiode vorderde kreeg ik meer verantwoordelijkheden, waardoor het leerproces nog beter verliep.

Al met al kijk ik terug op de stage met een positief gevoel en ben daarbij definitief enthousiast geworden voor het rentmeestersvak. Ik wil daarom alle collega’s van het kantoor bedanken voor de fantastische tijd die ze mij hebben gegeven.

Naar mobiele navigatie