De stage ervaring van Johan

Voor de opleiding Bos- en Natuurbeheer aan Hogeschool van Hall Larenstein ben ik op zoek gegaan naar een stage in de rentmeesterij. Tijdens het zoeken zag ik op de site dat Witte Rentmeesters en Makelaars, de mogelijkheid biedt aan studenten om stage te lopen. Ik twijfelde geen moment en ik heb direct contact opgenomen voor een gesprek.

Tijdens het gesprek was het al direct duidelijk dat deze stage een leerzame ervaring voor mij zou worden. Witte Rentmeesters en Makelaars heeft als kernactiviteiten het beheren van landgoederen, agrarische makelaardij, woningmakelaardij en onteigeningen. Aangezien ik een agrarische achtergrond heb, heb ik altijd binding gehad met het landelijk gebied.

Het vak rentmeesterij spreekt mij erg aan, het is veelzijdig en uitdagend. Je wordt betrokken bij verschillende soorten werkzaamheden in het landelijk gebied. De ene dag ben je bezig met het beheren van markante landgoederen en de andere dag ben je bezig met een advies voor een agrariër. Deze diversiteit in werkzaamheden sprak mij erg aan.

Tijdens mijn HBO opleiding heb ik mij gespecialiseerd in de rentmeesterij. Met deze stage heb ik mijn kennis kunnen toepassen en kunnen uitbreiden. Ik mocht vaak mijn collega’s vergezellen om mee naar buiten te gaan in het werkveld. De begeleiding was goed, de collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam, hierdoor is er een gezellige sfeer op het kantoor.
Het was een plezierige en leerzame tijd en mijn opgedane ervaringen zijn zeker van toegevoegde waarde voor mijn opleiding als rentmeester.

Ik wil dan ook de heer Witte en de heer Van Galen en ieder die mij behulpzaam is geweest om van mijn stage een succes te maken hartelijk bedanken.

Naar mobiele navigatie